Uddannelsesforløb for Gourmetsslagterelev i Sallinggroup:

Herunder ses et billede af uddannelsesforløbet for gourmetslagterelever i Salling Group:


Din Rolle

I Salling Group har vi defineret nogle fælles rammer for krav og forventninger til forskellige roller på tværs af kæder, lande og funktioner.
Dette kalder vi ”Leadership Behaviours”.

Leadership Behaviours beskriver den adfærd der forventes af medarbejdere i Salling Group. Der er i alt seks forskellige Leadership Behaviours.
Som elev er din Leadership Behaviour "Selvledelse".
Herunder kan du læse, hvad der knytter sig til rollen selvledelse, og dermed hvad der forventes af dig.

myFeedback

myFeedback er det værktøj som Salling Group benytter til at vurdere og udvikle alle medarbejdere i organisationen.

Prøvetid, Løn, Transport

Prøvetid

De første 3 måneder af din læretid er prøvetid. Det betyder, at du og virksomheden har tid til at se hinanden an, og at uddannelsesaftalen frit kan ophæves – både af dig og af virksomheden. Er du på skoleophold i prøvetiden, pauses din prøvetid og starter igen når du er tilbage i afdelingen.

Løn under skoleophold

Du vil under dine skoleophold modtage din normale løn. Der udbetales ikke overarbejdsbetaling for frivillige undervisningstimer, som måtte ligge ud over de 37 timer i den enkelte uge.
Et skoleophold af en uges varighed (fem dage) svarer til en fuld arbejdsuge, og du vil derfor ikke skulle på arbejde i weekenden. Aftaler I alligevel, at du skal på arbejde i weekenden, har du krav på overarbejdsbetaling eller afspadsering.

Transport til og fra skoleophold

Som hovedregel skal du benytte billigste offentlige transportmiddel til og fra dine skoleophold. Din butik vil refundere dine udgifter til transport.
Har du egen bil, kan du efter aftale med din chef få udbetalt kilometerpenge. Du vil få refunderet dine kilometerpenge efter statens elevtakst, som er den laveste takst. Kører du i egen bil, og sker der eventuelt materielskade, er det for eget ansvar og egen risiko.
Al befordring i forbindelse med internatskoleophold udover første- og sidste dagen, sker på eget ansvar og for egen risiko.

Skoleophold (Grundforløb, Hovedforløb, modul 1+8)

Skoleophold:

Uddannelsen til gourmetslagter med speciale i butik eller delikatesse er en vekseluddannelse. Det vil sige, at din uddannelse består af praktik i varehuset og en række skoleophold. Det første skoleophold er grundforløbet indenfor gourmetslagter - måske har du allerede taget det inden du startede i lære. De efterfølgende skoleophold, som du skal på kaldes hovedforløb.

Grundforløb:

Hvis du ikke allerede har grundforløbet inden for gourmetslagter, vil du skulle gennemføre dette, inden du kan deltage på hoved forløbet. Grundforløbet varer 20 uger. Hvis du allerede havde grundforløbet, da du startede i lære, starter du direkte på hoved forløbet.
Hvis du er ansat i Ny Mesterlære, skal du ikke så meget på skole. Sammen med skole og mester laver I en personlig uddannelsesplan, hvor det fremgår, hvad du skal på skole og lære, og hvad du skal lære i praktikken.

Hovedforløb:

Som gourmetslagterelev skal du deltage på syv skoleophold, der i alt varer 15 uger. Undervisningen foregår på teknisk skole. Du vil her lære om alt lige fra opskæring, kalkulation, økonomi og måltidsløsninger til kundebetjening.

Interne skoleophold (Modul 1, Modul 8 og Årstidens Råvarer)

Modul 1
Skoleopholdet bidrager til din forståelse for Salling Groups kultur, værdier og historie. Samt det udvikler din selvindsigt og evne til at kommunikerer og samarbejde med en gruppe.

Du øver dig i at give feedback til dine elevkollegaer og få feedback fra coaches på skoleopholdet. Coaches er ledere fra vores egne butikker og varehuse, som sikre din personlige udvikling under skoleopholdet.

Modul 8
På skoleopholdet skal du arbejde med butiksopbygning, hvor fokus er kunder, samarbejde, kommunikation og feedback.

På dette skoleophold deltager der også coaches, som sikre din personlige udvikling under skoleopholdet.

Årstidens råvarer
Skoleopholdet har til formål at styrke dig til din svendeprøve.

Du arbejder med:

  • Menuer til udvalgte kundegrupper
  • Fremstilling af forretter, hovedretter og desserter med årstidens råvarer.
  • Rådgivning af kunder i forhold til menuforslag og valg af tilbehør til menuer.

Feedback på skoleophold og opfølgningssamtaler

Feedback på skoleophold

Efter Kommunikation & Samarbejde/Modul 1 og Butiksopbygning/Modul 8 modtager du skriftlig feedback på skoleopholdet, som du og din uddannelsesansvarlig kan hente på Canvas senest tre uger efter skoleopholdet. Du kan logge ind med det brugernavn og den kode, som du har fået tilsendt i E-Boks. Evalueringsskemaerne ligger på canvas, og er gemt på Canvas indtil 6 måneder efter du bliver udlært.

Du modtager desuden en personlig tilbagemelding fra en coach, som har fulgt dig hele ugen. Den samlede vurdering tager udgangspunkt i dine handlinger og aktiviteter, observeret af underviserne for alle skoledagene på det enkelte skoleophold. Du vil også modtage skriftlig feedback i forbindelse med skoleopholdene på teknisk skole.

Alt information vedrørende din uddannelse på teknisk skole, vil du modtage på skolernes individuelle kommunikationsplatforme.
Hvis du er i tvivl om, hvor du finder informationer fra din tekniske skole kan du tage kontakt her:

KoldCollege
ZBC
TechCollege
Erhvervsskolernes Uddannelsescenter Holstebro

Opfølgningssamtaler

En opfølgningssamtale er en fortrolig samtale mellem dig og din mester, og/eller den uddannelsesansvarlige.

Mange af de ting I kan drøfte i en opfølgningssamtale, er noget I også taler om i det daglige. Samtalen er bl.a. dit sikkerhedsnet, der sørger for at de måske mere usystematiske samtaler i årets løb bliver fulgt op. Det er også en lejlighed til at du får et overblik, gør status og ser fremad i forhold til din uddannelse.

Til daglig har du og din chef nok ikke altid tid, til en sammenhængende og uforstyrret samtale om job- og arbejdsvilkår. Det har I ved en opfølgningssamtale. Det er meget vigtigt, I tager samtalen alvorligt og bruger den konstruktivt - uden at den er unaturlig, stiv og højtidelig.
Samtalerne bør placeres i den første tid af elevforløbet (efter én måned og inden prøve- tiden udløber) for at sikre en god og tryg start. Herefter bør samtalerne være placeret, så de hænger sammen med, hvornår du er på skoleophold og til sidst en samtale, før du bliver udlært.

Det er slagtermesters ansvar, at alle samtaler gennemføres i overensstemmelse hermed. Samtaleskemaerne kan hentes på intranettet. Hvert skema indeholder forskellige spørgsmål, som I kan tale om. Disse spørgsmål er ment som en guide til jeres samtaler. I skal nødvendigvis ikke tage alle spørgsmål, hvis I har andre områder I vil tale om. Det kan være en god idé og skrive jeres punkter ned, så I ved næste samtale kan se, hvad I har talt om.

Det er en god idé, at du forbereder dig til dine opfølgningssamtaler. Du kan for eksempel tage en kopi af samtaleskemaet et par uger før samtalen, og forberede dig ud fra spørgsmålene. På den måde har du på forhånd haft tid til at tænke over, hvad du gerne vil tale om.
Det er også en god idé indimellem at kigge uddannelsesmålene igennem, for at danne dig et overblik over, hvor langt du er i dit uddannelsesforløb.

Er der mål eller områder, du mangler at arbejde med? Dette kan du også tale med din mester om, til flere af opfølgningssamtalerne.