Fagprøve

Lidt om fagprøven

Som elev skal du afslutte din uddannelse med en fagprøve.

Optakten til fagprøven finder sted på modul 6 og modul 7 i løbet af efteråret, I anden halvdel af dit uddannelsesforløb. Du vil til den tid på modul 6 få et oplæg til din fagprøve, og en workshop i udarbejdelse af problemformulering.

Du vil så vidt det er muligt, få undervisning på modul 6 og 7 af den underviser, som er din vejleder i fagprøveprocessen, og som du skal til eksamen hos.

Formål med din fagprøve og elementer af din fagprøve

Fagprøven har til formål at evaluere din faglige og personlige kvalifikationer, inden for salgsassistentuddannelsen med kapitalkædedrift som profil. Derudover har den til formål at vise, at du er i stand til at anvende denne viden ved at løse en given op­gave i butikken.

Kort fortalt er sigtet med fagprøven, at eleven skal kunne:

  • Formulere en idé
  • Fastsætte mål
  • Planlægge
  • Gennemføre
  • Procesevaluere forløbet

Du skal kunne inddrage teoretiske og praktiske forhold fra hele din elev-/ traineeuddannelse. Inden for de givne rammer skal du kunne forholde dig til sammenhænge, og kunne fordybe dig i et mere afgrænset arbejdsområde i varehuset eller butikken. Endelig skal du evaluere din egen indsats i forhold til dine fastsatte mål.

Fagprøven består af 4 elementer, hvor du skal:

  1. Udarbejd en problemformulering som skal godkendes af din vejleder.
  2. Gennemføre fagprøven som et praktisk projekt i varehuset eller butikken.
  3. Skrive en synopsis.
  4. Præsentere og forsvare fagprøven ved en mundtlig eksamination.

Bedømmelsesgrundlaget er præsentationen af dokumentationen, af det gennemførte projekt ved den mundtlige eksamen.

Du kan ikke gå til eksamen, hvis der ikke foreligger en godkendt problemformulering. En afleveret fagprøve uden en godkendt problemformulering vil blive afvist og betragtes som dumpet. Problemformuleringen skal senest godkendes på modul 7.

Du skal i samarbejde med sin chef lave en fagprøveaftale. Aftalen laves for at sikre din fagprøve ved chef skifte, samt en klar aftale omkring omkostnings forbrug.

For at bestå, skal du opnå karakteren 02 eller højere. Hvis du ikke består, er der mulighed for at komme til en reeksamination ca. tre uger efter.


Fagprøveaftalen


Fagprøveoplæg

Nyt oplæg på vej...


Step-by-step til problemformulering

Sådan udarbejder du en problemformulering:


Teorioverblik salgsassistentuddannelsen