Indhold i svendeprøven

Som afslutning på dit uddannelsesforløb, skal du op til din svendeprøve.
Svendeprøven indeholder opgaver indenfor følgende discipliner:

  • Planlægning og produktion
  • Produktudvikling
  • Hygiejne
  • Varekendskab
  • Receptformulering
  • Produktionsplanlægning i bageri
  • Brød- og kageproduktion

7 dage før din svendeprøve bliver du ved lodtrækning tildelt en række opgaver, som du skal forberede til selve svendeprøven. Prøven består af en teoretisk del og en praktisk del.

Teoretisk del:

I den teoretiske del af din svendeprøve skal du udarbejde en produktionsredegørelse med produktionsvejledninger, recepter og kalkulation. Du har 6 dage til udarbejdelse af produktionsredegørelsen. Til svendeprøven skal du fremlægge din produktionsredegørelse.

Praktisk del:

På den sidste dag, 7. dagen, er den praktiske opgave, hvor du skal fremstille de produkter, som er beskrevet i den opgave, som du får tildelt. To dage før prøven skal du aflevere din varebestillingsseddel til skolen, så de kan sikre, at de råvarer som du skal bruge er til rådighed.

Vurdering:

Svendeprøven vurderes af repræsentanter for Det Faglige Fællesudvalg, efter 7-trins-karakterskalaen.
Mere dybdegående information angående bl.a. opgavens struktur, dagenes program, varebestilling osv. vil du få fra din skole i tiden op til din svendeprøve.

Skulle du alligevel mangle informationer kan du kontakte din skole:
KoldCollege
ZBC
TechCollege
Erhvervsskolernes Uddannelsescenter Holstebro

Læs nærmere om svendeprøven hos det Faglige Fælles Udvalg, her kan du også se et eksempel på en eksamensopgave:
Detailbagersvendeprøve – Dokumenter | Det Faglige Fællesudvalg (dffu.dk)